Köpvillkor

Köpvillkor MaddoxUnderwear

 

1. Personuppgifter

I och med att du handlar hos oss så godkänner du vår behandling av dina personuppgifter. Vi samlar bara in nödvändig information för att kunna fullgöra vårt åtagande till dig. Vi delar inte ut dina uppgifter till tredje part om det inte krävs för att kunna fullgöra vårt åtagande till dig (exempelvis så får postnord dina uppgifter för att kunna skicka hem varan till dig) och för att möta ställda lagkrav på bokföring. Vi sparar bara den information som krävs enligt lag och för att kunna ge så bra service som möjligt. Om du anger att du vill ta emot vårt nyhetsbrev så använder vi ett externt system för det. 

2. Köp

Vid beställning träffas avtal om köp först när MaddoxUnderwear bekräftat beställningen genom en orderbekräftelse. En orderbekräftelse skickas direkt efter att beställning mottagits av MaddoxUnderwear. Om leveranstid ändras i beställningen kommer kunden att meddelas om detta snarast möjligt. Du har alltid rätt att häva köpet utan kostnad fram till att varan är skickad. MaddoxUnderwear har ägande och återtaganderätt till samtliga produkter tills dess att fullständig betalning har mottagits från kund. För att handla hos oss måste du vara 18 år och MaddoxUnderwear måste kunna fastställa kundens bostadsadress.

3. Priser

I priserna ingår moms med 25 % för beställningar inom EU. Vid bekräftad beställning, kan priserna endast ändras av omständigheter som MaddoxUnderwear inte råder över. Till exempel väsentligt ändrade råvarupriser, valutaförändringar eller ändrad moms. Inga expeditionskostnader tillkommer. Skulle priset ändras har kunden rätt att utan kostnad häva köpet.

4. Frakt

Frakten kostar 29 kr.


5. Betalningsalternativ/betalningsvillkor

5.1 Klarna Betala Senare

Vid betalning via faktura samarbetar vi med Klarna. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är att du är folkbokförd i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av MaddoxUnderwear överlåtna till Klarna.

Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas och en kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar och vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift samt en dröjsmålsränta som utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso

5.1.1 Klarna Betala Nu

Ni betalar på ett snabbt och säkert sätt med banköverföring eller kortbetalning (Visa och Mastercard). Vid nästa köp känns ni igen och får era uppgifter förifyllda. Ni slutför köpet med ett klick och godkänner bara med BankID. Ni som kund kan alltid se och hantera era köp i Klarnas app. Till exempel ta bort eller ändra kopplat bankkonto.

För mer information läs på Klarnas hemsida: www.klarna.se

5.2  Kortbetalning

Betalning med kort sker enligt gällande regler för online-betalning. Vi använder oss av Shopify Payments som är PCI-kompatibelt och har stöd för säker utcheckning med 3D Secure. Shopify Payments accepterar Visa, MasterCard och Amex. Pengarna reserveras på ditt konto vid ordertillfället. Inga kortnummer sparas. Vi använder den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet 3D-Secure – en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sätt validera konsumenten vid köp på nätet.

6. Leveranser

Alla beställningar skickas med Postnord och levereras normalt inom 2-3 dagar inom Sverige. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning och då upplyser vi kunderna om den beräknade leveranstiden. Kunden har alltid rätt att häva köp utan kostnad om inte varan finns i lager. Paketen levereras av Postnord - antingen direkt till er brevlåda eller till ert närmsta postombud.

7. Leveransförseningar

Ibland uppstår leveransförseningar från Postnord utom vår kontroll. Om det inträffar frånsäger vi oss ersättningsansvar till kunden för den skada som förseningen åstadkommit. Postnord har 7 dagar på sig att leverera och har ni inte fått något efter 7 dagar har ni som kund alltid rätt att häva köpet utan kostnad. Ni har även rätt att få samma vara skickad till er igen utan kostnad.

8. Transport

MaddoxUnderwear ansvarar för transport till dig som kund. Du och transportföretaget står för risken vid eventuell retur till oss.

9. Skadade varor

När du får dina varor är det viktigt att du kontrollerar din beställning direkt.  Har du mottagit en felaktig eller skadad vara, kontakta oss så snart som möjligt via e-post till maddoxunderwear@gmail.com. Viktigt att ni skickar med bild på produkten som är fel eller skadad.

10. Ångerrätt och öppet köp

Privatkunder har enligt distansavtalslagen rätt till 14 dagars ångerrätt. Detta innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan. Återsänd vara måste vara oanvänd och i sin originalförpackning. Vid utnyttjande av ångerrätt/öppet köp står kunden för returfrakten. Som kund hos oss erbjuder vi även bytesrätt inom 30 dagar från det att du beställt varan. Detta gäller endast oanvända produkter.

Underkläder är hygienprodukter och får inte returneras om förpackningen har öppnats.

11. Reklamationer

Om du vill reklamera en skadad eller felaktig produkt ber vi dig kontakta oss via e-post för vidare instruktioner, maddoxunderwear@gmail.com. Lägg med fakturan/kvittot så vi kan identifiera returen. Kom ihåg att du ansvarar för frakten till oss. Vid en eventuell tvist följer vi alltid ARN:s rekommendationer. Nedan följer länkar till Konsumentverket och ARN där du kan läsa mer detaljerat om konsumentköplagen och distansavtalslagen mm.

www.konsumentverket.se

www.arn.se

Som konsument kan du även vända dig till EU för att få hjälp med konfliktlösning när du handlat på nätet. "European Commission official website. The Online Dispute Resolution website is an official website managed by the European Commission dedicated to helping consumers and traders resolve their disputes out-of-court.”

12. Återbetalningar

Återbetalning sker via Klarna eller Shopify Payments. Summan återbetalas alltid till samma konto som använts vid köpet och snarast möjligt från det att vi har mottagit och godkänt returen. Det tar upp till 3 bankdagar innan pengarna syns på ert konto.

13. Reservationer

Vi reserverar oss för ändringar i priser till följd av stora prisavvikelser från våra leverantörer, felskrivningar eller andra fel som ligger utanför vår kontroll. Läs mer om oförutsedda händelser under Force Majeur nedan.

14. Skydd av personuppgifter

I samband med registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet endast i syfte för att fullfölja och tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Enligt PUL (personuppgiftslagen) har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig och om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Kontakta i så fall vår kundservice (kundtjanst@maddoxunderwear.se). Vi försäkrar även att vi inte kommer sälja eller överlåta några personuppgifter.

15. Ej uthämtat paket

Om ditt paket anländer till ett utlämningsställe skickas en avisering via e-post eller sms till dig. Du som kund är ansvarig för att det mobilnummer, den adress och den e-postadress du angivit är korrekta. Försändelsen ligger kvar i 7 dagar efter det returneras det till oss. Om du inte hämtar ut ditt paket så debiteras du en administrativ avgift på 149 kr.

16. Force Majeure

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

 

MaddoxUnderwear

Org.nr 820706-XXXX (Enskild firma)